Ons onderwijs

Unitonderwijs

Op ’t Anker geven we unitonderwijs. Een geweldig vorm van onderwijs, vinden wij. Want je hebt meer oog en tijd voor het individuele kind. Er wordt écht gekeken naar wat een kind nodig heeft.

Verdeling in units
Een unit is een leer- en werkomgeving (lokaal en werkruimte erbuiten) waarin kinderen met elkaar werken in verschillende werkvormen. Twee of drie groepen vormen samen één unit.

Unit 1 groepen 1 /2
Unit 2 groepen 3 /4
Unit 3 groepen 5 /6
Unit 4 groepen 7 /8

Unit 1 en 2 vormen de onderbouw, unit 3 en 4 de bovenbouw. In iedere unit werken meerdere leerkrachten met elkaar samen voor het best mogelijke onderwijs, afgestemd op iedere leerling.

Ruimte om te leren
Wie extra aandacht nodig heeft, krijgt dat. En we vinden het belangrijk om leren leuk te maken. Bijvoorbeeld door een andere lesmethode te gebruiken, door spelenderwijs te leren en kinderen uit te dagen. Ze krijgen letterlijk en figuurlijk de ruimte om op hun eigen manier te leren. Alleen of samen. In de klas, op het leerplein, in de expressieruimte. We besteden aandacht aan de cognitieve vakken, aan wereldoriëntatie en er is volop ruimte voor creatieve ontwikkeling.

Zelfstandig en samen
Kinderen leren zelfstandig te zijn (bijvoorbeeld in het plannen van hun werk), maar ook samenwerken met anderen. Belangrijke vaardigheden voor later.

Zelf leerdoelen bepalen
De leerlingen denken mee over hun eigen leerdoelen. We bespreken met hen waarin ze willen groeien. En we vragen ook welke hulp ze nodig hebben van school en thuis. Aan het einde van iedere periode evalueren we. Ook rapportbesprekingen doen we met ouders en kinderen samen.

Wil je meer weten over het unitonderwijs? We vertellen er graag meer over! Neem je contact met ons op?

“Als je ergens niet goed in bent, krijg je extra uitleg of je mag nog werk van de vorige groep doen.”

Interesse?

Bezoek onze school!